Door onze expertise op het terrein van orthopedagogiek en psychologie binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, orthopsychiatrie en forensische psychiatrie zijn we in staat om vanuit een breed spectrum gedragskundige vraagstellingen te analyseren en te implementeren.
 
Orthopedagogische en orthopsychiatrische vraagstukken
Samen met groepsbegeleiders en andere disciplines zoeken wij naar oplossingsstrategieƫn en bewaken wij de uitvoering van het ondersteunings- of behandelplan. Bij dat laatste maken we veelvuldig gebruik van de video als basis voor analyse, behandeling en begeleiding. Binnen Van der Valle Psychologie is veel ervaring opgebouwd op het gebied van moeilijk verstaanbaar gedrag. Onder meer door ons werk voor het Centrum voor Consultatie en Expertise en diverse specialistische behandelcentra.
Alle voorzieningen houden zich bezig met een systeem van werken in de vorm van ondersteunings- en behandelplannen. Daarbij is vooral aandacht nodig voor de systematische planning van voortgang en evaluatie. Van der Valle Psychologie biedt u ondersteuning bij het initiƫren, implementeren, bewaken en automatiseren van deze plannen.